Besparen met het nieuwe werken?

Dit zijn je opties.

Juli 2017

 

Beste relatie,

Ook organisaties die niet per se op de centen hoeven te letten, kunnen besparen met het nieuwe werken. Er zijn meer voordelen die mobiel werken met zich meebrengt en dat gaat verder dan de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te kunnen werken.

Zo verbetert het de efficiëntie van medewerkers en biedt het hen de ruimte om flexibeler (en daarmee vaak klantgerichter) hun werk uit te voeren. En als medewerkers de ruimte krijgen om hun werk en privé beter te balanceren, dan zorgt dat doorgaans voor een toename van de werktevredenheid en een afname van het ziekteverzuim.

Hogere efficiëntie, lagere kosten
In een duurzame mobiliteitsstrategie wordt mobiel werken gebruikt als middel om slimmere en effectievere dienstverlening te realiseren. Dat kan tot een hogere klantentevredenheid leiden en een toekomstbestendigere organisatie. En uiteindelijk zie je het voordeel van zo’n efficiëntere werkwijze ook terug in je portemonnee.

Besparen op (het beheer van) devices
Een optie is Bring Your Own Device (BYOD). Dat bespaart een werkgever kosten, omdat er geen nieuwe, dure apparatuur aangeschaft hoeft te worden. De schaduwzijde is dat het voor de IT-afdeling lastig is om al die afzonderlijke devices te beveiligen en te voorkomen dat gevoelige bedrijfsdata op straat komt te liggen.

Slim alternatief
Een goed alternatief is COPE: Corporate Owned, Personally Enabled. Daarbij hebben medewerkers nog steeds keuze om met een apparaat te werken dat aan hun eisen en voorkeuren voldoet, maar houdt de werkgever de regie over het aanbod devices en hoe die worden beheerd.

Een bedrijf dat kosten wil besparen met het nieuwe werken, doet er tot slot goed aan om losse softwarepakketten te vervangen door Software as a Service (SaaS). Voor een vast bedrag per gebruiker haal je alle benodigde programmatuur en licenties in huis en kunnen medewerkers op ieder moment en op iedere plek productief zijn.

Abonnement
Overigens is er naast SaaS nu ook Daas: Device-as-a-Service. Onder andere HP biedt zo’n abonnement aan. Hiermee heb je geen aanschafkosten meer en bied je jouw werknemers toegang tot de nieuwste devices, beveiliging en tools die ze nodig hebben om productief te kunnen werken.

Plannen om over te stappen op mobiel werken? Geef ons gerust een belletje voor gratis en vrijblijvend advies van een van onze specialisten.

Teruggebeld worden?

Liever mailen?

Zelf bellen mag natuurlijk ook: 030 - 662 10 81
Kijkje achter de schermen? Volg ons op LinkedIn! Klik op deze link
H&R Automatisering - Otto Hahnweg 54-8 - 3542 AX Utrecht - 030 6621081

 

U ontvangt dit bericht omdat u staat geregistreerd in het klantenbestand van H&R automatisering. Of u heeft in het verleden aangegeven dat u onze nieuwsbrief wenst te ontvangen. Voor de duidelijkheid en om misverstanden te voorkomen hebben we onze algemene verkoop/leveringsvoorwaarden en de disclaimer met betrekking tot onze site hieronder gepubliceerd. Indien u geen nieuwsbrief meer van ons wenst te ontvangen dan kunt u op deze link klikken. Wij zullen u dan geen nieuwsbrief meer versturen. Hoe wij omgaan met uw vertrouwelijke gegevens leest u in onze privacyverklaring. ©2016 H&R automatisering. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde product- en bedrijfsnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.