Licentiebeheer

Licentiestructuren zijn door de tijd heen complexer geworden. Door wijzigingen in de licentie-opbouw is het verwerven van inzicht tot het maken van goede keuzes complexer geworden. Een goed beleid op dit vlak kan veel geld besparen. Zo leidt een gedegen investeringsbeleid op licenties ertoe dat er efficiënter gebruik wordt gemaakt van de huidige structuren en de eventuele uitbreidingsmogelijkheden. Licenties maken tien procent deel uit van de totale ICT investering. Of het nu bijvoorbeeld gaat om Microsoft, Adobe, ESET, VM-ware, Veritas, Symantec, Veeam of File-maker, wij kunnen u helpen.

Niet alleen op kantoorautomatisering (desktop, notebook, PDA) niveau, maar ook op Enterpriseniveau (Microsoft serverplatformen), kan er effectiever geschaald worden. H&R Automatisering beschikt over deze expertise om voor elk WinTel platform (Windows-Intel) een advies uit te brengen over de correcte juridische en financieel economische licentiestructuur.

Tevens kan H&R het licentiebeheer op zich nemen. In overeenstemming met u kan H&R inzicht krijgen in uw aanwezige licenties. Op basis hiervan kunnen verdere licentievervangings- of uitbreidingsinvesteringen worden begeleid en bijgehouden in een database. Voor veel organisaties is het onderbrengen van dit beheer een tijdrovende taak. Op deze wijze heeft u te allen tijde de beschikking over de juiste informatie van licentiegebruik of aanwezige licentie”voorraad”.

Wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden of heeft u vragen, neem dan contact met ons op via telefoon 030 – 662 10 81 of per e-mail: sales@hr-automatisering.nl